Volledig scherm
Het wordt nog drukker aan de Noetselerbergweg als Reggesteyn de activiteiten daar concentreert. © Emiel Muijderman

Reggesteyn kiest Noetselerbergweg

NIJVERDAL - De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn kiest definitief voor een ingrijpende verbouwing en uitbreiding van het gebouw aan de Noetselerbergweg. Dat kost zo'n 11 miljoen euro.

"Dat is de meest kansrijke optie om in de nabije toekomst eigentijds onderwijs in Nijverdal te kunnen geven", zegt directeur-bestuurder Sam Terpstra. Nieuwbouw bij het NS-station of op het fabrieksterrein van Ten Cate aan de P.C. Stamstraat is van de baan.

Eén plek

Reggesteyn wil alle onderwijs concentreren op één plek, van onderbouw vmbo tot en met gymnasium. De vmbo-vestiging aan de Willem de Clercqstraat gaat dicht. Dat heeft te maken met het eerder genomen besluit de bovenbouw van het vmbo-beroepsonderwijs van Nijverdal naar Rijssen te verplaatsen. Dat leidt nu al tot grote leegstand aan de Willem de Clercqstraat, die op termijn verder oploopt tot zo'n 4.000 vierkante meter.

Een ingrijpende verbouwing is noodzakelijk om de sterk verouderde 'blokkendoos' aan de Noetselerbergweg geschikt te maken voor modern onderwijs. De school heeft bovendien tien extra lokalen nodig om de 300 leerlingen van de nevenvestiging te kunnen huisvesten. Reggesteyn verwacht in 2022 een scholengemeenschap met zo'n 1.400 leerlingen te zijn.

Reggestreek