Volledig scherm
Er was ook een award voor conciërge Henk Baan van de vestiging aan de Willem de Clercqstraat. © Wouter Borre

Reggesteyn reikt eigen awards uit

NIJVERDAL/RIJSSEN - Jan Wassink (docent geschiedenis, Rijssen), Henk Baan (conciërge, Willem de Clercqstraat) en Clarinus Nauta (docent aardrijkskunde, Noetselerbergweg) zijn door hun collega's van de christelijke scholengemeenschap Reggesteyn in het zonnetje gezet.

Tijdens de gezamenlijke afsluiting van het congres 'Stroomversnelling', over onderwijsvernieuwing en passend onderwijs, werden zij onderscheiden met een speciale award. De laatste keer dat de Reggesteyn Awards zijn uitgereikt was in 2014 ter ere van het 20-jarig bestaan van deze scholengemeenschap. De directeuren van de drie vestigingen hadden ieder iemand voor deze award genomineerd.

Wassink wordt omschreven als een perfectionist en harde werker, die erg vasthoudend kan zijn. Zeker als het gaat om het gebruik van ICT in de lessen. Hij wordt beschouwd als de grote aanjager bij de verdere ontwikkeling van ICT binnen de school.

Baan is de zeer betrokken onderwijsondersteuner met 'een natuurlijke antenne', die vaak al in een vroegtijdig stadium opmerkt dat een leerling of leraar niet helemaal goed in zijn of haar vel zit. Hij schroomt niet om dat te bespreken met unitleiders of leerlingenbegeleiders.

Nauta is docent in hart en nieren. Een gedreven man, die een tomeloze inzet voor zijn vak combineert met bijzondere interesse in zijn leerlingen. Hij is de man achter de GEOclub, waarin hij kinderen een extra zetje geeft om zich verder te ontwikkelen.

Reggestreek