Unitleider Eddy Held (links) en bestuurder Aart van ’t Veld in de mediatheek van scholengemeenschap Reggesteyn, één van de plekken in deze school waarop ze echt trots zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Unitleider Eddy Held (links) en bestuurder Aart van ’t Veld in de mediatheek van scholengemeenschap Reggesteyn, één van de plekken in deze school waarop ze echt trots zijn. © Bert Kamp

Reggesteyn viert verjaardagsfeest; 25 jaar school na een roerig begin

NIJVERDAL/RIJSSEN - De christelijke scholengemeenschap Reggesteyn viert dit schooljaar haar 25-jarig bestaan. Dat gebeurt in de periode waarin volop wordt gewerkt aan de voorbereidingen voor een volgende ingrijpende stap: nieuwbouw aan de Noetselerbergweg in Nijverdal, waar vanaf de zomer van 2023 ook alle leerlingen van de Willem de Clercqstraat worden gehuisvest.  

 1. Een ontluisterend inkijkje achter de voordeuren bij Twents kanaal: ‘Psychisch is het niet meer te doen’
  PREMIUM

  Een ontluiste­rend inkijkje achter de voordeuren bij Twents kanaal: ‘Psychisch is het niet meer te doen’

  Aan kanaal Almelo - De Haandrik is het motto: ‘Niet klagen, maar dragen’. Een gesloten gemeenschap, die zich niet graag achter de voordeur laat kijken. Via een enquete van I&O Research in opdracht van de gemeenten Twenterand en Hellendoorn, onder 182 van de 404 schademelders, is dat toch mogelijk. Dat geeft een ontluisterend beeld van de problemen die spelen langs het water. Een greep uit de verhalen.
  Daarlerveen
 2. Man (66) uit Heino overleeft wonderlijke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen
  PREMIUM

  Man (66) uit Heino overleeft wonderlij­ke rechtszaak én ruzie met z’n vrouw na vondst ‘illegale’ diertuigen en ganzen

  Illegale vangkooien en wildklemmen, en bezit van ganzen in strijd met de regels. Een 66-jarige Sallander maakte het volgens de politie erg bont op zijn perceel in Heino. Maar ving en doodde hij wel illegaal dieren? En mocht hij de bewuste ganzen écht niet hebben? De rechtszaak krijgt een bijzondere wending als blijkt hoe de Heinoër aan de spullen en dieren kwam.
  Heino