Kinderen uit groep 3 hebben rekenles op het schoolplein.
Volledig scherm
Kinderen uit groep 3 hebben rekenles op het schoolplein. © Prinses Marijkeschool

Rekenen in de buitenlucht bij Marijkeschool in Nijverdal

NIJVERDAL - De Prinses Marijkeschool in Nijverdal was dinsdag een van de scholen in de Reggestreek die deelnamen aan de Nationale Buitenlesdag. 

Juf Margreet van groep 3 greep deze dag aan om een rekenles op het plein te geven. Deze keer ging het over eenheden en tientallen en aan de hand van stappen en sprongen werd dat verschil duidelijk. 

Tegels

De kinderen gingen in groepen met rekenopdrachten aan het werk. Behalve op papier kon er ook gerekend en getekend worden op de tegels van het grote plein. De rekensommen werden aan den lijve ondervonden. 

Natuur

Op de Prinses Marijkeschool in Nijverdal hebben alle groepen geregeld buitendagen waarbij de leerlingen les krijgen in de natuur of waarbij ze op excursie gaan onder leiding van een gids.

Zon

Juf Margreet: „Buitenlessen zijn lessen die de kinderen nooit meer vergeten. Leren kan dus ook gewoon buiten, met de zon op je hoofd, de wind door je haren en de vogels die voor de achtergrondmuziek zorgen.”

Rijssen

De Nationale Buitenlesdag is een initiatief van het IVN en Jantje Beton. In Reggestreek deden verder basisschool De Es en de Jan Barbierschool in Hellendoorn mee en de Wilhelminaschool in Rijssen.

Juf Margreet helpt de kinderen bij de rekenles op het schoolplein.
Volledig scherm
Juf Margreet helpt de kinderen bij de rekenles op het schoolplein. © Prinses Marijkeschool

Reggestreek