Volledig scherm
© Wouter Borre

Reünie Prinses Beatrixschool Nijverdal met opa's, oma's, kinderen en kleinkinderen

NIJVERDAL - De Prinses Beatrixschool in Nijverdal viert zaterdag het 150-jarig bestaan met een reünie voor (oud-)leraren en (oud-)leerlingen.

De reünie is meteen de afsluiting van alle festiviteiten rond het jubileum. De school aan de Trompweg was anderhalve eeuw geleden de eerste Christelijke Nationale School, destijds gebouwd aan de Grotestraat. Hendrik Wormser van textielfabriek Ten Cate heeft ervoor gezorgd dat er een school kwam voor de kinderen van de fabrieksarbeiders.

Hoewel de inwoners toen uit het hele land naar Nijverdal kwamen om in de textiel te gaan werken, blijken Nijverdallers 150 jaar later behoorlijk honkvast. Opa's en oma's hebben zich namelijk samen met hun kinderen en kleinkinderen voor de reünie opgegeven. In en rond het moderne schoolgebouw dat stamt uit 2004 zijn oude krantenartikelen en foto's te zien op de digiborden.

De Prinses Beatrixschool valt inmiddels onder de Stichting Ieder Kind Telt die elf scholen onder haar hoede heeft. Het 150-jarig bestaan is in dat verband ook al gevierd met een complete feestweek. De reünie is zaterdag van 14.30 tot 17.30 uur bij de Prinses Beatrixschool aan de Trompweg 12 in Nijverdal.

Reggestreek