Volledig scherm
PREMIUM
NIJVERDAL - Rijschool Victor werkt met innovatieve middelen: drone foto's van verkeerssituaties en 360 graden instructie video's. Victor Schonherr geeft aan de hand van een drone foto een verkeerssituatie weer tijdens een rijles. © Lars Smook

Rijscholen Nijverdal en Hellendoorn kampen met drukte op N35

NIJVERDAL/HELLENDOORN Rijscholen in Nijverdal en omgeving passen noodgedwongen hun planning aan vanwege de drukte en files op de N35. De meeste rijinstructeurs vermijden de weg tussen Nijverdal en Wierden in de ochtend- en avondspits.

Het probleem van de N35 die het grote verkeersaanbod op gezette tijden niet aankan, speelt al jaren. Maar sinds begin deze week is er met name in de ochtenduren een verkeersinfarct richting Almelo door de afsluiting van de N36. „Het is bepaald geen feest”, zegt Victor Schönherr van Rijschool Victor in Nijverdal. „We hebben er last van en proberen de drukte te vermijden door andere routes te kiezen. Voor 09.00 uur ga ik niet over de N35. Dan rijd ik vanuit de Kruidenwijk rechtdoor richting Rijssen in plaats van linksaf richting Almelo. Daar is het elke morgen een drama.” Volgens hem moet ook het CBR in Almelo met de examens rekening houden met de drukte. 

Reggestreek