Volledig scherm
Robert Pot in actie op de Sallandse Heuvelrug. © Lenneke Lingmont

Robert Pot zet reeën op gevoelige plaat in Hellendoorn

NIJVERDAL - Robert Pot uit Nijverdal fotografeert reeën op de Sallandse Heuvelrug. Zijn foto’s zijn te zien tijdens een expositie in Het Buitencentrum.

Natuurfotografie is volgens Robert een vak apart. Technisch een goede fotograaf zijn is volgens hem bij fotograferen van reeën niet genoeg. „Een ree heeft zijn eigen leefomgeving. Je moet je verdiepen in het dier. Dan krijg je de kans om hem in zijn natuurlijke leefomgeving vast te leggen.”

Muziek
De passie van Robert voor reeën is begonnen op de middelbare school „Ik was vroeger vaak in de natuur te vinden, maar had toen nog niet de ambitie om daar daadwerkelijk mijn beroep van te maken”, vertelt Robert. Jarenlang was hij werkzaam in de muziekbranche. In de jaren tachtig scoorde de natuurfotograaf met zijn band Future World Orchestra een grote hit met het nummer Desire. Maar zijn muzikale carrière blijkt ‘lastig’. Na een periode als cameraman bij RTV Oost pakte de Nijverdaller vier jaar geleden de fotografie weer op.

Reebokken
Op één van zijn foto’s in het Buitencentrum (Grotestraat 281 in Nijverdal) zijn twee reebokken te zien die hun territorium afbakenen. „De kans dat je daar dicht bij in de buurt komt is klein. De linkerbok op de foto stond er al en de rechter kwam erbij staan. Ze hadden mij niet gezien. Ik kon de dieren fotograferen en zij gingen nietsvermoedend verder met ‘stoeien’.”

Volledig scherm
© Robert Pot

Reggestreek