In de auto van de winkeldieven werden speciaal geprepareerde tassen aangetroffen.
Volledig scherm
In de auto van de winkeldieven werden speciaal geprepareerde tassen aangetroffen. © ANP XTRA

Rooftocht in Nijverdal van drie Polen ‘tijdig gestopt’

ALMELO/NIJVERDAL - Dankzij alert personeel van Miller en Monroe, is een rooftocht van drie polen door Nijverdal ‘tijdig gestopt’. Zo oordeelde politierechter Huisman vrijdag, over de diefstal van een trui en een broek. “In de bus werden gaptassen aangetroffen”, aldus Huisman.

Het drietal liep in september 2017 tegen de lamp, toen het winkelpersoneel zag dat er, na een bezoek aan de paskamers, lege kleerhangers terug werden gehangen. In het voertuig van de winkeldieven werden vervolgens speciaal geprepareerde tassen gevonden door de politie. Door zulke tassen te gebruiken gaat het alarm niet af, bij het verlaten van een winkel.

Boormachine

De rechtbank had speciaal een tolk ingehuurd voor het drietal, maar Piotr C., Tobiasz L., en Marius W. schitterden door afwezigheid. Het bewijs sprak desondanks voor zich. In de bus werd eveneens een boormachine aangetroffen. Hoewel C. toegaf het apparaat gestolen te hebben, volgde vrijspraak. C. vertelde de boormachine buit te hebben gemaakt bij de Aldi in Nijverdal, maar de Aldi in Nijverdal verklaarde geen boormachine te missen. Bij de Aldi in Vriezenveen werd in september wel een boormachine gestolen, maar voldoende bewijs ontbrak.

Gevangenisstraf

De officier van justitie eiste tegen W. en C. geldboetes van 200 euro, geheel voorwaardelijk. Tegen L., die vaker voor diefstal is berecht, werd 500 euro geëist, waarvan 200 euro voorwaardelijk. Politierechter Huisman gaf het drietal zes dagen gevangenisstraf. Het drietal zat al zes dagen in voorlopige hechtenis, waardoor zij hun straf hebben uitgezeten.

Reggestreek