Volledig scherm
Nieuwe randweg in Hellendoorn, rijbaan is al uitgegraven tussen de ijsfabriek en Schuilenburgerweg © Lenneke Lingmont

Rotonde in Schuilenburgerweg Hellendoorn

HELLENDOORN - Er bestaat een grote kans dat er alsnog een rotonde wordt aangelegd op de kruising van de Schuilenburgerweg met de noord-zuidverbinding bij het dorp Hellendoorn. Het college moet hierover nog een besluit nemen, maar verkeerwethouder Jelle Beintema zegt dat het besluit ‘zeer waarschijnlijk die kant op gaat’.

Hiermee geeft het college van burgemeester en wethouders gehoor aan het dringende advies van zowel de werkgroep Burgerparticipatie Verbetering NZV Nu, politie Hellendoorn als Veilig Verkeer Nederland (VVN). Zij concludeerden dat een inrichting van dat kruispunt met middengeleiders niet zorgt voor optimale verkeersveiligheid op dit deel van de toekomstige randweg buiten de bebouwde kom.

Aanleg
Zowel de politie als VVN pleitten daarom begin deze week voor de aanleg van een rotonde op deze kruising, dan wel voor een andere veilige oplossing als een kruising met verkeerslichten. Dat laatste wordt overigens ook aanbevolen voor het kruispunt ter hoogte van de Ommerweg.

Een rotonde zorgt niet alleen voor een veilige oversteek voor het verkeer (scholieren, toeristen), dat vanuit de richting Marle naar Hellendoorn rijdt, maar zorgt er ook voor dat het verkeer op dit geplande 80 kilometerdeel van de randweg moet afremmen.

Reggestreek