De Nijverdaller Roy Zijlstra is door het CDA-bestuur naar voren geschoven als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Volledig scherm
De Nijverdaller Roy Zijlstra is door het CDA-bestuur naar voren geschoven als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. © Gemeente Hellendoorn

Roy Zijlstra beoogd lijsttrekker CDA-Hellendoorn: ‘Voortzetting van huidige middenkoers’

NIJVERDAL - Het bestuur van het CDA-Hellendoorn draagt de Nijverdaller Roy Zijlstra (48) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. De CDA-leden stemmen op 18 november over de voordracht, maar dat lijkt een formaliteit. Zijlstra is nu al bijna 12 jaar raadslid en vormt het sociale gezicht van de Hellendoornse christendemocraten.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Hoe Gerrit uit Almelo na twee bierglazen inburgerde in Warstein en er zelfs koning werd: ‘Het groeide gigantisch uit de klauwen’
  PREMIUM

  Hoe Gerrit uit Almelo na twee bierglazen inburgerde in Warstein en er zelfs koning werd: ‘Het groeide gigantisch uit de klauwen’

  Voor Gerrit Makkinga gaat er niets boven Warsteiner. Niet alleen op het biertje zelf is hij verzot, hij verzamelt ook alles wat los en vastzit van het merk. Z’n band met het merk gaat inmiddels zover dat hij volledig is ingeburgerd in Warstein, het plaatsje in Duitsland waaraan het biertje z’n naam ontleent. De Almeloër bracht het daar nu zelfs tot schutterskoning.
  Vroomshoop, Almelo
 3. Stöppelhaene Raalte viert jubileum met topartiesten en ouderwetse ‘kaartverkoop in je slaapzak’
  PREMIUM

  Stöppelhae­ne Raalte viert jubileum met toparties­ten en ouderwetse ‘kaartver­koop in je slaap­zak’

  De organisatie van de Stöppelhaene windt er geen doekjes omheen. De zeventigste editie van een van de grootste Sallandse festivals wordt er volgens de organisatie een met artiesten van ‘internationale allure’. Zo worden onder andere Krezip, Davina Michelle, Flemming en Son Mieux ingevlogen. Wil je zeker zijn van een kaartje? Dan moet je wellicht in je slaapzak voor de winkel liggen.
  Raalte