Het aantal leden van de Facebook-groep Corona Hulp Hellendoorn Doet is inmiddels gegroeid tot 2.141 en blijft gestaag doorgroeien.
Volledig scherm
Het aantal leden van de Facebook-groep Corona Hulp Hellendoorn Doet is inmiddels gegroeid tot 2.141 en blijft gestaag doorgroeien. © Saskia Schreurs

Ruim 2.000 Hellendoorners willen anderen in gemeente helpen

NIJVERDAL - Steeds meer inwoners van de gemeente Hellendoorn bieden hun hulp aan om te voorkomen dat anderen als gevolg van alle Corona-maatregelen in een isolement terecht komen. De Facebook-groep Corona Hulp Hellendoorn Doet heeft inmiddels 2.142 leden en dat aantal groeit nog elke dag.

Initiatiefneemster Saskia Schreurs vindt dat de crisis ook het beste in de mensen naar boven brengt en dat de Facebookgroep voor een ‘stukje positiviteit’ en noaberschop zorgt waar dat hard nodig is.

Beertjes

 „In het begin boden de leden alleen hulp aan of vroegen om hulp, maar nu gebruiken mensen  dit platform ook om elkaar een hart onder de riem te steken en voor een stukje ontspanning te zorgen. Zo worden ook in Nijverdal steeds meer beertjes voor het raam gezet, die kinderen kunnen zoeken als ze met hun ouders een rondje door de wijk maken”, vertelt Schreurs.

Ze vervolgt: „We hebben onder meer iemand aan een naaimachine kunnen helpen, die mondkapjes wilde maken. Verder hebben zich via ons vele vrijwilligers gemeld voor de telefonische hulpdienst van Stichting De Welle. Anderen maken tekeningen voor en sturen kaartjes naar ouderen in woonzorgcentra.  Daar worden ook tijdschriften en tweedehands boeken bezorgd. En we hebben net nog een vrouw kunnen helpen aan grootletter boeken.

Niet commercieel

Er zijn inmiddels wel groepsregels opgesteld, waarmee leden akkoord moeten gaan. Schreurs: „Zo kunnen we bijvoorbeeld commerciële partijen buiten de deur houden, want dit platform is daarvoor niet bedoeld. Ik heb mijn collega's Yvonne Posthuma en Evelien Hondebrink van De Welle inmiddels ook beheerder gemaakt, zodat ik niet zelf alle posts nog hoef te bekijken voordat ze geplaatst worden.” 

Reggestreek