Volledig scherm
Hellendoorn staat op zich positief tegenover een eventuele doortrekking van de F35 richting Zwolle. © Onbekend

Ruimte reserveren voor doortrekken F35

NIJVERDAL - Mocht zich een kans voordoen voor het doortrekken van fietssnelweg F35 van Nijverdal richting Zwolle, dan moet de gemeente Hellendoorn die niet laten lopen, vindt verkeerswethouder Jelle Beintema.

De provincie Overijssel steekt extra geld in het verbeteren en uitbreiden van het bestaande fietspadennetwerk. Om de mogelijkheid voor het doortrekken van de F35 open te houden heeft de gemeente Hellendoorn specifiek aandacht gevraagd in haar reactie op de toekomstvisie van de provincie Overijssel.

Verdubbeling
Daarin benadrukt Hellendoorn dat voor het gebied ten westen van Nijverdal rekening moet worden gehouden met zowel de toekomstige verdubbeling van de N35 tot een autoweg met vier rijstroken als een mogelijke doortrekking van de F35. De ruimte hiervoor moet volgens de gemeente worden gevonden tussen de bestaande N35 en de noordkant van de spoorlijn Almelo-Zwolle.

Wethouder Beintema benadrukt dat Hellendoorn met haar reactie wil voorkomen dat deze op zich gewenste ontwikkelingen al op voorhand in de toekomstvisie worden geblokkeerd.

Reggestreek