SallandTrail: 75 kilometer afzien en genieten

NIJVERDAL - Het is een afstand van bijna twee keer de marathon. En dan ook nog eens grotendeels over geaccidenteerde en onverharde paden in het bos en op de heide. De SallandTrail over 75 kilometer die zaterdag wordt gehouden rondom Nijverdal is een evenement voor ultralopers.

"Genieten is het belangrijkste"
Met goede weersomstandigheden in het vooruitzicht kan organisator Bertus van Elburg niet wachten totdat hij zaterdagochtend om 9.00 uur het startschot geeft voor de derde editie van het loopevenement. "We gaan er een mooi feestje van maken. Genieten is het belangrijkste", aldus de Nijverdalse hardloopfanatiekeling.

Atleten
Zo'n 400 deelnemers zullen een parcours van 25 kilometer over het noordelijke deel van de Sallandse Heuvelrug afleggen. 150 atleten wagen zich aan een route over 50 kilometer, die ook het zuidelijke gedeelte van de Sallandse Heuvelrug aandoet. De echte diehards - zo'n 50 deelnemers - wagen zich aan een route over 75 kilometer, waar naast de kuitenbijters op de Heuvelrug ook nog eens de Archemer- en Lemelerberg wachten.

​Negen uur
De loop geldt niet als wedstrijd, wel wordt de tijd opgenomen, binnen negen uur na de start moeten de deelnemers aan de 75 kilometer terug zijn bij start/finish bij zwembad Het Ravijn in Nijverdal.

Visualisatie
Data-analist Martijn Bekhuis van de Twentsche Courant Tubantia maakte een visualisatie van het parcours dat de die-hards te wachten staat. Daarnaast projecteerde hij het heuvelachtige parcours op de onlangs vrijgegeven hoogtekaart van Nederland.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Reggestreek