Volledig scherm
Basisschool Klim-op in Rijssen, 2013. © Wouter Borre

Samenwerking basisschool, kinderopvang en peuterspeelzaal in Rijssen

RIJSSEN - Basisschool Klim-Op, Kinderopvang West-Twente en peuterspeelzaal De Speeldoos gaan dit schooljaar nauw samenwerken. De drie instellingen opereren vanaf de start van het schooljaar vanuit het gebouw aan de Lentfersweg 29 in Rijssen.

Kinderopvang West-Twente richt zich vanuit de school op de opvang van kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Daarnaast biedt de organisatie naschoolse opvang aan voor de overige kinderen van de basisschool.

„Doordat we nu allemaal in één gebouw zitten, kunnen we de overstap van kinderen van de ene naar de andere organisatie klein houden”, zegt directeur Henri Raanhuis van basisschool de Klim-Op. „Kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van langdurige opvang door bijvoorbeeld werk kunnen nu op één en dezelfde locatie terecht.”

  1. WK Kloep'm: Met klomp’n an op de kneene kroep’m in Daarle

    WK Kloep'm: Met klomp’n an op de kneene kroep’m in Daarle

    DAARLE - Kloep'm. Oftewel met klomp’n an op de kneene kroep’m. Precies 20 jaar na het eerste wereldkampioenschap Kloep’m blaast de organisatie van het Daarles Tentfeest vrijdagavond deze ‘sport’ nieuw leven in. De bedoeling is om zo snel mogelijk over een baan(podium) van 20 meter te kruipen met de houten klompen aan. Er is zowel een dames- als een herenklasse en de eerste buitenlandse toezeggingen zijn al gedaan. 

Reggestreek