Sinterklaas en zijn pieten.
Volledig scherm
Sinterklaas en zijn pieten. © Sinterklaasgroep Handicamp

Sinterklaasgroep Handicamp Nijverdal haalt 4500 euro op voor ‘aangepaste vakanties’

NIJVERDAL - De Sinterklaasgroep Handicamp heeft dit jaar in totaal 4500 euro op kunnen halen voor stichting Handicamp Outdoor. 

De Sinterklaasgroep en stichting Handicamp Outdoor zijn twee verschillende groepen bestaande uit vrijwilligers. Eerstgenoemde groep is in de jaren 80 opgericht door een aantal mensen die Handicamp Outdoor een warm hart toedragen. 

Zo leuk mogelijk

Tientallen vrijwilligers zetten er ieder jaar weer de schouders onder om het Sinterklaasfeest voor iedereen zo mooi en leuk mogelijk te maken. Het bedrag dat ouders betalen voor een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten komt geheel ten goede aan de stichting Handicamp Outdoor. Op aanvraag bezoeken de vrijwilligers scholen, bedrijven, verenigingen, instellingen, gezinnen en de laatste twee jaar ook kerken. 

Vakanties

Handicamp Outdoor organiseert al ruim 30 jaar vakanties voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking dankzij een grote groep vrijwilligers, sponsors en donateurs. De handicamper, een reuzencamper die voorzien is van allerlei aanpassingen, gaat jaarlijks meerdere keren met kleine groepen en goede begeleiding op pad in het binnen- en buitenland. 

Camper

Verder zijn er ook plusreizen waarbij de handicamper gebruikt kan worden door mindervaliden in alle leeftijden zodat ook zij met hun eigen woon- en/of vriendengroep of met het eigen gezin van een kampeervakantie kunnen genieten. Met het geld van de Sinterklaasgroep kan de stichting een deel van de onkosten vergoeden zoals het onderhoud van de camper en belasting. 

Reggestreek