Volledig scherm
Onderwijsminister Arie Slob bezoekt zaterdag basisschool De Es in Hellendoorn. © ANP

Slob op werkbezoek in Nijverdal en Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) brengt zaterdag een werkbezoek aan De Es (Hellendoorn) en De Schaapskooi (Nijverdal).

In de protestants-christelijke basisschool aan de Noord Esweg in Hellendoorn wordt de minister geïnformeerd over twee bijzondere projecten, het ‘Groene Eiland’ en tutoring. Het ‘Groene Eiland’ is het parkachtige gebied rondom de school, dat zowel door leerlingen van De Es als de omwonenden wordt gebruikt om te spelen en te relaxen. Het project tutoring is een gezamenlijk initiatief van de basisscholen De Es en De Meander in Nijverdal, christelijke scholengemeenschap Reggesteyn en Hogeschool Windesheim (Pabo) om het vak van leerkracht op een positieve manier in beeld te brengen.

Bij De Schaapskooi, de protestants-christelijke basisschool aan het Kuperserf in Nijverdal, gaat Slob in gesprek met enkele leerlingen over hun zelfbedachte projecten in het kader van de actieweek voor twee goede doelen (Stichting Beat Batten en de Stichting Hartekind). Het bezoek van deze minister hangt mede samen met de verkiezingen voor de Provinciale Staten van Overijssel van volgende week.  

Reggestreek