Volledig scherm
Hellendoornse raadsleden werden dinsdagavond bijgepraat over de bezuinigingen voor 2019. © Han Haveman

‘Speeddaten’ met raadsleden over bezuinigingen in Hellendoorn

NIJVERDAL - De bezuinigingsvoorstellen om het tekort van 5,3 miljoen euro op de begroting van 2019 weg te werken leiden ongetwijfeld tot boze, teleurgestelde en gefrustreerde reacties bij inwoners en organisaties, die hierdoor hard worden geraakt. De financiële nood is hoog in Hellendoorn en daardoor dringt de tijd om tot actie over te gaan.

Volgende week krijgen de inwoners twee keer de gelegenheid om met raadsleden van diverse fracties in gesprek te gaan over specifieke bezuinigingsmaatregelen. Deze informele gesprekken duren maximaal een kwartiertje en zijn openbaar. Het ‘speeddaten’ met de raadsleden is maandagavond (18 maart) in dorpshuis Het Noaberhuus in Hellendoorn en donderdagavond  (21 maart) in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal en begint om 19.30 uur.

Eigen bijeenkomsten

Lokaal Hellendoorn, de grootste oppositiepartij, houdt maandag- 25- en woensdagavond 27 maart op meerdere plekken in de gemeente eigen bijeenkomsten om in gesprek te gaan met de inwoners over de bezuinigingen. Het hele ombuigingspakket wordt donderdagavond 28 maart besproken in de raadscommissie ABZM, waar burgers ook kunnen inspreken. De raad neemt hierover dinsdagavond 9 april een definitief besluit.  

Reggestreek