Volledig scherm
Een herinnering aan treintje Bello keert wellicht terug in een nieuw wandelpad langs de Oranjestraat. © Rikkert Harink

Spoorrails in pad Oranjestraat Nijverdal

NIJVERDAL - Aan de bebouwing in een deel van het centrum van Nijverdal is nog steeds te zien waar ooit de spoorlijn Hellendoorn-Neede heeft gelopen. Die liep onder meer via de huidige Oranjestraat, Grotestraat-Noord, Maximastraat en de Parallelweg.

Fractievoorzitter Jan Veneman van GemeenteBelangen (GB) bood vorig jaar een stuk rails van dit vroegere 'Bello-lijntje' aan wethouder Thomas Walder aan met het verzoek dit 'stukje cultuur-historie' ergens terug te laten komen in het centrum. Recentelijk herhaalde Veneman zijn vraag.

Walder liet weten dat de GB-voorman op zijn wenken wordt bediend. Er is een plan gemaakt voor het aanpakken van de Oranjestraat tussen de wadi bij het NS-station en het kruispunt met de Koersendijk.

Daarbij gaat het om het opknappen van de slecht onderhouden bosschages, die het trottoir scheiden van een zandpad dat evenwijdig aan de rijbaan loopt. Er wordt overwogen deze struiken te vervangen door ander groen, dan wel ze te verplaatsen en een nieuw wandelpad aan te leggen waarin de spoorrails terugkomen. De plannen worden binnenkort met de buurt besproken.

Reggestreek