Volgens het Hellendoornse college is hoger bouwen in het centrale deel van de Grotestraat in Nijverdal noodzakelijk om het hele winkelgebied een boost te kunnen geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het Hellendoornse college is hoger bouwen in het centrale deel van de Grotestraat in Nijverdal noodzakelijk om het hele winkelgebied een boost te kunnen geven. © Han Haveman

Stadse allures voor dorpskom Nijverdal: Tot 25 meter bouwen in de Grotestraat? ‘Kan het een laagje minder’

NIJVERDAL - Nijverdal heeft met ruim 25.000 inwoners de omvang van een kleine stad. Het textieldorp van weleer vertoont de afgelopen jaren steeds meer stadse allures. „Ontwikkelaars kunnen hun centen eigenlijk alleen terugverdienen als in het centrum hoger mag worden gebouwd.”

  1. Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’
    PREMIUM

    Sallandse Heuvelrug is ondanks de vele regen nog lang niet uit de problemen: ‘En dat lossen we niet even op’

    HOLTEN - De natuurgebieden op de Sallandse Heuvelrug genieten van de vele regen die de afgelopen tijd viel. Al is het letterlijk oppervlakkig. Slechts de bodem dicht bij de oppervlakte neemt weer veel vocht op en dat is fijn voor bomen en planten. Maar het waterreservoir diep onder de Heuvelrug, essentieel voor de omliggende natuurgebieden, kampt nog steeds met een groot watertekort. ,,En dat lossen we niet even op.”

Reggestreek