Voorzitter Piet Hofman van de Stichting Voedselbank Hellendoorn denkt dat hamsteren ertoe heeft geleid dat de voedselbank minder spullen krijgt van de supermarkten uit de gemeente Hellendoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorzitter Piet Hofman van de Stichting Voedselbank Hellendoorn denkt dat hamsteren ertoe heeft geleid dat de voedselbank minder spullen krijgt van de supermarkten uit de gemeente Hellendoorn. © Lenneke Lingmont

Stichting Voedselbank Hellendoorn: ‘We proberen de mensen te helpen zolang dat enigszins kan’

NIJVERDAL - Het aantal klanten van de Stichting Voedselbank Hellendoorn steeg dit jaar met 25 procent. Het zijn vooral eenoudergezinnen, die grote moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. De stichting moet in deze Corona-tijd alle zeilen bijzetten om de minima van voldoende etenswaren te kunnen blijven voorzien. Creatieve oplossingen zijn gevraagd!

Een gesprek met voorzitter Piet Hofman, die na een korte bezichtiging van de ruimtes van de voedselbank in de kelder van Het Spectrum direct de handgel aanreikt. Een brede tafel zorgt ervoor dat de afstand van anderhalve meter keurig in acht wordt genomen.

Reggestreek