Deze gedemonteerde straalmotor van Koninklijke TenCate is gisteren officieel overgedragen aan het Deltion College. Op de foto vlnr Dick Rosman (TenCate), Wilco Koekoek (RGS), Jan Golstein (TenCate), Thijmen ter Elst (RGS) en Ronald Ruyter (Deltion College).
Volledig scherm
PREMIUM
Deze gedemonteerde straalmotor van Koninklijke TenCate is gisteren officieel overgedragen aan het Deltion College. Op de foto vlnr Dick Rosman (TenCate), Wilco Koekoek (RGS), Jan Golstein (TenCate), Thijmen ter Elst (RGS) en Ronald Ruyter (Deltion College). © Bert Kamp

Straalmotor TenCate van 800 kilo krijgt tweede leven in het praktijkonderwijs

NIJVERDAL/RIJSSEN - Bij RGS slopen en ontmantelen ze parkeergarages, hele woonwijken, fabriekscomplexen en andere grote objecten. Ook wordt door RGS het nodige asbest gesaneerd. Soms krijgt het bedrijf een ‘apart klusje’. Operationeel manager Wilco Koekoek vertelt hierover.  

 1. Schiet gemeente met kanon op een mug bij aanpak van jongerenoverlast aan de Regge? ‘Iedereen is toch jong geweest’
  PREMIUM

  Schiet gemeente met kanon op een mug bij aanpak van jongeren­over­last aan de Regge? ‘Iedereen is toch jong geweest’

  HELLENDOORN - Jongeren kunnen bij het fietsbruggetje achter ijsfabriek Ben & Jerry’s nog wel een verfrissende duik in de Regge nemen, maar de omvang van de ligweide is inmiddels behoorlijk ingeperkt. Ook mogen ze niet langer vanaf de Overwaterbrug in het water springen. „We willen niet aansprakelijk worden gesteld als iemand hier een dwarslaesie oploopt.”
 2. Celstraf voor grof geweld tegen politieman op terras Nijverdals café: ‘Het had nooit mogen gebeuren’

  Celstraf voor grof geweld tegen politieman op terras Nijverdals café: ‘Het had nooit mogen gebeuren’

  NIJVERDAL/ALMELO - De beelden van de heftige mishandeling van een politieman op het terras van café De Kachel, nog geen drie weken geleden, liegen er niet om. Haarscherp en in full-colour is te zien hoe Roy H. (36) uit Nijverdal de agent met een aantal keiharde vuistslagen knock-out slaat. Politierechter Herman Stam legt H. woensdagmorgen drie maanden cel op waarvan één voorwaardelijk. Ook moet H. de agent 1650 euro schadevergoeding betalen.

Reggestreek