Volledig scherm
Sinds de twee zware aardbevingen en vele honderden naschokken verblijft een groot deel van de bevolking op de Molukken in provisorische tentenkampen. © Archief

Streefbedrag van Nijverdalse inzamelingsactie voor Molukken is gehaald

NIJVERDAL -  De actie van de Molukse gemeenschap in Nijverdal om geld in te zamelen voor de aardbevingsslachtoffers op de Molukken is geslaagd. Voorzitter Wim Latupeirissa van de Stichting Bunga Tandjung vertelt dat het streefbedrag van 10.000 euro inmiddels is bereikt, onder meer dankzij de toezegging van de Hellendoornse gemeenteraad om vijf mille voor dit doel over te maken. 

De inzamelingsactie in Nijverdal wordt zaterdagmiddag afgesloten met een benefiet-maaltijd in het gebouw van Bunga Tandjung aan de Molukkenstraat. Voor 35 euro kunnen mensen tussen 17.00- en 19.30 uur een Molukse rijsttafel nuttigen. Tijdens het eten vertellen vertegenwoordigers van de Molukse stichtingen TitanE., Domiliana en Gandong welke (nood)hulp ze de afgelopen maanden op de Molukken hebben verstrekt en waar het geld dat nu is ingezameld naar toe gaat. Latupeirissa maakt tijdens deze maaltijd het eindbedrag van de actie bekend.

Meer verwacht

De voorzitter van Bunga Tandjung  had persoonlijk wel een iets hogere opbrengst verwacht, maar is desondanks tevreden over wat binnen enkele weken in Nijverdal is bereikt. Vooral via de twee Molukse kerken werd veel geld ingezameld. Latupeirissa benadrukt dat het gebaar van de Hellendoornse politiek de Molukse gemeenschap erg goed heeft gedaan.    

Reggestreek