Volledig scherm
© Sem van der Wal

Taxibaas (70) uit Marle opnieuw beboet

ALMELO. De rechtbank in Almelo heeft taxichauffeur S. uit Marle donderdag veroordeeld tot het betalen van 1.800 euro boete, omdat zijn taxi niet was voorzien van een verplichte boordcomputer. Het is niet zijn eerste veroordeling.

In januari vorig jaar liet S. een andere chauffeur rijden in zijn witte Volkswagen-bus, die aan de buitenkant leek op een echte taxi. Maar toen een politieagent in Almelo het zaakje niet vertrouwde en het voertuig inspecteerde, bleek er helemaal geen taximeter aanwezig te zijn.

Oneerlijke concurrentie

S. werd daarna verhoord, maar vond het volgens justitie 'niet nodig' om een verklaring af te leggen. "Maar een boordcomputer is prijzig en verplicht. Dat deze niet in de bus zit is dus niet alleen strafbaar, maar levert meneer ook nog een oneerlijk voordeel op tegenover zijn concurrenten", aldus de officier van justitie, die een boete van 1.800 eiste.

De politierechter was het met het OM eens, onder meer omdat S. al veel vaker de taxiregels overtrad. "De laatste keer was nog maar twee jaar geleden. Een flinke geldboete van 1.800 euro is dus wel op zijn plaats."

Reggestreek