Volledig scherm
Finish bij de Tecklenburg Rundfahrt van de Nijverdalse fietstoerclub CC ‘75. © Edwin Telgenkamp CC 75

Tecklenburg Rundfahrt van Nijverdalse toerclub probleemloos verlopen

IBBENBÜREN - De 32e Tecklenburg Rundfaht van de Nijverdalse fietstoerclub CC ’75 is zaterdag nagenoeg perfect verlopen. Het wielerevenement voor toerfietsers was al ruim voor de dag van vertrek volgeboekt met 2500 inschrijvingen.

Sinds vorig jaar is dat het maximumaantal deelnemers om de veiligheid van alle renners op de smalle, heuvelachtige wegen te waarborgen. Edwin Telgenkamp telde namens organisatie CC ’75 slechts enkele ernstige valpartijen. „Een deelnemer met flinke schaafwonden, en iemand met gebroken ribben. Voor zover ik nu weet is er geen ambulance in actie gekomen. De omstandigheden waren dan ook ideaal. Droog. Hooguit lag er hier en daar wat grind op de weg.” Vooral in de afdalingen na een steile klim is het dan oppassen.

Groot sportevenement

De Tecklenburg Rundfahrt is feitelijk een van de grootste sportevenementen van de gemeente Hellendoorn. Zaterdag waren er 100 vrijwilligers in touw om 2500 sporters te begeleiden. Maar het voltrekt zich grotendeels buiten het zicht van de inwoners van Hellendoorn.

De toertocht speelt zich volledig af in de heuvels van het Teutoburgerwald rond Ibbenbüren, ruim dertig kilometer Duitsland in. „Het is wel eens jammer dat weinig mensen zich realiseren welk mooi evenement er vanuit Hellendoorn daar wordt georganiseerd”, zegt Telgenkamp. Onder toerfietsers is de Tecklenburg Rundfahrt echter een klassieker inmiddels. In het verleden deden er meer dan 4000 fietsers mee. De Duitse politie vond dat op een gegeven moment onverantwoord.

Volledig scherm
Uitrusten na 130 kilometer fietsen bij de Tecklenburg Rundfahrt van de Nijverdalse fietstoerclub CC ‘75. © Edwin Telgenkamp CC 75
Volledig scherm
De vrijwilligers bij de Tecklenburg Rundfahrt van de Nijverdalse fietstoerclub CC ‘75. In zwart shirt Edwin Telgenkamp. © Edwin Telgenkamp CC 75
  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek