Het karakteristieke witte boerderijtje van ‘Rooie Henkie’ aan de Almeloseweg 3 in Haarle.
Volledig scherm
PREMIUM
Het karakteristieke witte boerderijtje van ‘Rooie Henkie’ aan de Almeloseweg 3 in Haarle. © Johan Alferink

Terrein Haarlese ‘Rooie Henkie’, die dagelijks 10 flesjes bier en een fles wijn als huur kreeg, verkocht

HAARLE - Het vervallen boerderijtje van ‘Rooie Henkie’ aan de Almeloseweg was jarenlang een begrip. Een plek aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, waar (soft)drugs werden verkocht en meer gebeurde dat het daglicht niet kon verdragen. Het werd  al in 2005 gesloopt. Nu, 15 jaar later, is het terrein verkocht.

 1. Van dj op Tomorrowland tot bierbrouwer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!
  PREMIUM

  Van dj op Tomorrow­land tot bierbrou­wer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!

  NIJVERDAL - Kelvin Bolink (26) draait als dj onder de naam Pyrodox in wereldberoemde clubs en op grote festivals zoals Tomorrowland. Jasper Ponsteen (25) gaat dan vaak mee als tourmanager. Maar door het wegvallen van de festivals moesten de jeugdvrienden uit Nijverdal op zoek naar ander 'werk’. Dat hebben ze gevonden: bier brouwen. Dit weekend kwam hun eerste biertje uit: de Brouwerij Bengel IPA.
 2. Uitstel of afstel: komen er nog zomerfeesten in de Reggestreek? ‘September is hopelijk safe’
  PREMIUM

  Uitstel of afstel: komen er nog zomerfees­ten in de Regge­streek? ‘September is hopelijk safe’

  HELLENDOORN/WIERDEN/RIJSSEN-HOLTEN - Traditiegetrouw vullen dorpsfeesten de zomer, maar door de oplopende besmettingen wordt het een andere zomer dan verwacht. Vrijdag maakte de regering bekend dat de teugels weer worden aangetrokken. In de Reggestreek zijn bijna alle dorpsfeesten naar het najaar verplaatst. Maar toch twijfelt menig organisatie nog of dat haalbaar is. Een rondje langs de grootste evenementen...

Reggestreek