Volledig scherm
Een vette cheque van de Rabobank voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn. © Leonie Smit-Jansen

Tien mille voor ‘bevrijding’ van gemeente Hellendoorn

NIJVERDAL -  De Rabobank Noord en West Twente stelt een bedrag van 10.000 euro beschikbaar voor de viering van 75 jaar bevrijding in de gemeente Hellendoorn.

De symbolische cheque werd eerder deze week in het vernieuwde en uitgebreide Memory Vrijheidsmuseum aan de Grotestraat overhandigd aan het kernteam, dat alle geplande activiteiten en evenementen ondersteunt en coördineert. Het kernteam heeft inmiddels al vele sponsoren gevonden, die financieel aan deze viering willen bijdragen. De meeste activiteiten zijn gepland tussen 22 maart en 5 mei, de periode dat de gemeente officieel is bevrijd. 

  1. Brouwers uit Haarle vernoemen speciaalbier naar bekendste taxichauffeur van Salland
    PREMIUM

    Brouwers uit Haarle vernoemen speciaal­bier naar bekendste taxichauf­feur van Salland

    HAARLE/MARLE - Hij raakte verzeild in de meest vreemde situaties en bracht menig beschonken kroegganger in Salland naar huis. Nu mag taxichauffeur Teun Stevens, alias De Neuze, zelf genieten van zijn eigen biertje. Een uit de hand gelopen grap van William Kemperman en Leo Kemper uit Haarle leidde tot een tripel bier die vernoemd is naar de beroemde taxichauffeur uit Marle, die binnenkort vijftig jaar in de taxiwereld zit.

Reggestreek