Volledig scherm
Buschauffeurs krijgen een eigen toilet nabij het NS-station in Nijverdal. © ANP/Koen Suyk

Toilet voor buschauffeurs bij station Nijverdal

NIJVERDAL -  Vervoersmaatschappij Keolis Nederland heeft onlangs bij de gemeente Hellendoorn een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van een toiletunit in de Meijboomstraat ten oosten van het ProRail-gebouw. Die is bestemd voor de buschauffeurs, die vaak langere tijd in Nijverdal wachten op hun passagiers.

Deze toiletunit is een uitvloeisel van de nieuwe landelijke cao-afspraken, waarin meer tijd voor plaspauzes van de chauffeurs is opgenomen. Keolis zorgt verder voor het beheer en onderhoud van het toilet, dat dus niet voor bestemd is voor treinreizigers of andere mensen.

Openbaar toilet

Zoals bekend wordt vanuit de samenleving en lokale politiek al tijden aangedrongen op een openbaar toilet in het centrum van Nijverdal. Deze voorziening wordt node gemist, zeker door het winkelend publiek met hoge nood. Het vinden van een passende en betaalbare oplossing voor dit ongemak lijkt een kwestie van zeer lange adem te worden...

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek