Volledig scherm
De Ultimate Stunt Cheersquad (USC) uit Hellendoorn werd op het EK Cheerleading in Wenen voor de tweede keer in haar nog prille bestaan Europees kampioen. © USC

Ultimate Stunt Cheersquad Hellendoorn Europees Kampioen

HELLENDOORN/WENEN - Ultimate Stunt Cheersquad (USC) uit Hellendoorn is op het EK Cheerleading in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen Europees Kampioen geworden.


Trainster en medeoprichtster Sannee Roelofs was niet helemaal tevreden over de show die USC op de mat legde. „Ons optreden verliep niet helemaal vlekkeloos en het niveau van de concurrentie was dit jaar erg hoog”, vertelt ze bij terugkomst in Hellendoorn. Het wachten op het juryrapport was derhalve een zenuwslopende ervaring voor zowel USC als de aanhang die was meegereisd. Maar dan toch het verlossende moment, de zekerheid dat USC zich voor de tweede keer in haar nog prille bestaan Europees kampioen in de categorie senior all girl elite mag noemen. Dat de titel in Hellendoorn belandde was vooral te danken aan de explosieve uitvoering van de stunts. Ook de routine en de uitstraling van het team gooiden hoge ogen bij jury.

Tegenslag
Roelofs laat doorschemeren dat het winnen van de Europese titel toch wel een beetje een verrassing was. „De laatste tijd hebben we nogal wat tegenslagen gekend. Zo zijn enkele leden van ons team zomaar van de ene op de andere dag gestopt. Dat verlies hebben we moeten opvangen met nieuwe dames en dat is dus wonderwel goed gelukt. We hopen dit hoge niveau te kunnen vasthouden. Volgend jaar is het EK in Praag en daar zijn we zeker weer van de partij.”

WK
De show van de Ultimate Stunt Cheersquad is een combinatie van acrobatiek, turnen en dans. In april namen de meiden, in leeftijd variërend van 13 tot en met 32 jaar, in Amerika deel aan het WK Cheerleading. Hier bereikten zij de elfde plaats. Roelofs: „Wat we daar zagen was heel indrukwekkend. De ervaringen die we daar hebben opgedaan vormden de basis voor ons succes in Wenen. Want hierdoor oogt ons optreden nog spectaculairder. Zo’n show duurt maar 4 minuten en alles moet direct goed zijn. Je mag geen enkele fout maken. Al met al was het behoorlijk spannend. Na de zomer gaan we ons voorbereiden op het NK in januari.”

Reggestreek