Paula Gerritsen voor het pand van (nu nog) Eurol, waar de fabriek komt die grote hoeveelheden garen gaat spinnen van gerecycled textiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Paula Gerritsen voor het pand van (nu nog) Eurol, waar de fabriek komt die grote hoeveelheden garen gaat spinnen van gerecycled textiel. © Wouter Borre

Uniek in Nederland: Spinning Jenny gaat in Twente garen spinnen van oud textiel

NIJVERDAL/HAAKSBERGEN - De eerste Nederlandse fabriek die grote hoeveelheden garen gaat spinnen van gerecycled textiel, komt in Nijverdal. Het gaat Spinning Jenny heten en gaat zo’n tienduizend kilo garen per dag maken. Het plan is ontwikkeld binnen de Haaksbergse stichting Texperium, die opgaat in de nieuwe fabriek.

  1. Holten in de wolken, want wat wordt die gedroomde uitkijktoren een partij hoog
    PREMIUM
    Nieuwsupdate

    Holten in de wolken, want wat wordt die gedroomde uitkijkto­ren een partij hoog

    REGGESTREEK - Wat een vooruitzicht. En wat een uitzicht vooral! Hebben we het straks in één adem over de Eiffeltoren, Burj Khalifa, Euromast én de Holterbergtoren? De plannen liegen er niet om. Zeker 50 meter hoog, dus met de berg meegerekend 110 meter boven zeeniveau, wordt het gevaarte bij Holten. Zodat je bovenin 360 graden om je heen kan kijken, zonder boomtoppen voor je snufferd. Tenzij er een waslijst aan bezwaren binnenkomt, natuurlijk.