Volledig scherm
© Schaatsbaan Nijverdal

Vandalen slaan toe bij schaatsbaan in Nijverdal tijdens jaarwisseling

NIJVERDAL - De schaatsbaan op het Henri Dunantplein in Nijverdal was tijdens de jaarwisseling doelwit van vandalen. Onder meer een tipi-tent en een marktkraam zijn vernield.

"Als iemand heeft gezien of weet wie het waren, horen wij het graag", meldt de organisatie van de schaatsbaan bij foto's van de vernielingen op Facebook. Te zien is dat de daders flink hebben huisgehouden. Het dak van een van de marktkramen is door midden geknakt, bloembakken zijn omgegooid en een tipi-tent is vernield. De schade is maandagmiddag nauwelijks nog zichtbaar.

De hoogte van de schade is onbekend. De organisatoren van dit evenement, dat meer publiek naar het winkelhart moet trekken, hebben aangekondigd aangifte bij de politie te gaan doen. Mogelijke getuigen worden op Facebook opgeroepen zich te melden.  Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. 

  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...

Reggestreek