-
Volledig scherm
- © Vincent Jannink

Veiligheidsregio Twente: Toeristenweg dagen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

NIJVERDAL/HOLTEN - De Toeristenweg, die dwars door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug loopt, is van vrijdag tot en met maandag van 12.00 tot 17.00 uur afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer. 

Het gaat hierbij om een besluit van de Veiligheidsregio Twente, dat na overleg met de buurgemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten is genomen. Deze noodverordening moet helpen voorkomen dat de Sallandse Heuvelrug tijdens de paasdagen massaal  wordt bezocht. Ook de overige wegen naar de Toeristenweg worden afgesloten om sluipverkeer in dit natuurgebied te voorkomen.

De afsluiting van de Nijverdalsebergweg-Holterbergweg maakt deel uit van de reeks maatregelen, die de verdere verspreiding van het coronavirus moet voorkomen. De verdere aanscherping van de regels is het antwoord van de autoriteiten op het feit dat de Sallandse Heuvelrug afgelopen weekend massaal door groepen motorrijders werd bezocht. Die zetten hun motoren bij elkaar neer op parkeerplaatsen, hetgeen verboden is. De noodverordening moet een herhaling hiervan voorkomen.

Genieten in eigen tuin

De Veiligheidsregio Twente en beide gemeenten roepen de mensen nogmaals op zoveel mogelijk thuis te blijven en de Sallandse Heuvelrug links te laten liggen. „Geniet in je tuin of op het balkon van de zon en haal een frisse neus in de eigen omgeving en houd anderhalve meter afstand. Dat is nodig om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kwetsbare groepen te beschermen en er voor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote drukte aankunnen. Wij zijn op de goede weg, maar we moeten met elkaar de maatregelen in acht blijven nemen.”

Reggestreek