Volledig scherm
De politie was woensdagmiddag met diverse voertuigen aanwezig op camping De Jonkerhoeve in NIjverdal. Bij de Regge werd de verdachte van een schietincident aangehouden. Hij verbleef op de camping. © News United | Bert Kamp

Verdachte schietincident Nijverdal verbleef op camping

NIJVERDAL - De 28-jarige man, die ervan wordt verdacht op een woning in Nijverdal te hebben geschoten, verbleef op camping De Jonkerhoeve aan de Rijssensestraat in Nijverdal. De verdachte, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, deed klusjes op de mini-camping, volgens eigenaar Van Overbeek.

Volgens de politie zit de man nog vast en zou hij mogelijk vandaag worden voorgeleid. „Hij kwam hier in april aanzetten en vroeg of hij hier zijn tent kon opzetten in ruil voor wat klusjes. Ik heb hem de paardenstallen laten schoonmaken en wat andere kleinere klussen laten opknappen. Soms verdween hij voor een paar dagen, maar kwam dan toch weer terug.”

“Het is een rustige en, volgens mij, intelligente jongen. Maar je ziet dat aan zijn gedrag dat er iets met hem is; drugs misschien. Hij heeft in elk geval geen contact met zijn ouders, vertelde hij me. Zijn hond is hier nog”, aldus Van Overbeek wijzend op een zwarte hond; volgens hem een kruising tussen een dobermann en een  rottweiler.

Gat in deur

Een politiewoordvoerder bevestigt desgevraagd nog eens dat er wel degelijk is geschoten op een woning, vermoedelijk met een krachtig luchtdrukwapen. In het belang van het onderzoek wil hij niet zeggen of een dergelijk wapen bij de 28-jarige is aangetroffen. En ook niet op welke woning is geschoten, maar ‘er zat wel een gat in de deur’.

Geen schade

Van Overbeek zegt echter dat zijn woning geen schade heeft en dat er, voor zover hem bekend, ook niet is geschoten op onderkomens van campinggasten. Dat zou eerdere berichten dat er is geschoten op de camping logenstraffen. Wel was de politie woensdagmiddag met verschillende voertuigen bij de camping. De verdachte werd aan het eind van de middag in de buurt van de Regge aangehouden.

  1. Lokaal Hellendoorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    Lokaal Hellen­doorn na vernielde glijbaan: ‘Gemeente moet excuus maken’

    NIJVERDAL - Het hek om het grote speeltoestel op het grasveld voor hun woningen is een doorn in het oog van veel bewoners van de Zwaluwtong, Wintergroen, Leeuwenbek en Madeliefje. Ze zijn verontwaardigd en boos dat de gemeente Hellendoorn niet van plan is de vuurwerkschade aan het toestel op korte termijn te herstellen. Dat kan nog wel tot juni duren. ‘Ronduit belachelijk’ vindt de buurt, die het er niet bij laat zitten.

Reggestreek