Volledig scherm
Buurtbewoners zijn allerminst blij met de snelheidslimiet. © Lenneke Lingmont

'Verhoging snelheid randweg Hellendoorn moet in ijskast'

HELLENDOORN - BurgerBelang, GroenLinks en GemeenteBelangen reageren verbaasd op het plan van B en W om de maximumsnelheid op een deel van de Noord-Zuidverbinding te verhogen van 50 naar 80 kilometer per uur.

Het gaat om het deel van de randweg bij Hellendoorn dat door het schrappen van bouwplannen in Hellendoorn-Noord buiten de bebouwde kom komt te liggen.
In een brandbrief aan het college erkennen de drie oppositiepartijen dat het nemen van een verkeersbesluit een bevoegdheid is van het college. Maar ze benadrukken dat het de gemeenteraad was die een krediet beschikbaar stelde om dit deel van de Noord-Zuidverbinding als 50-kilometerweg aan te leggen. Daarover zijn volgens de briefschrijvers afspraken gemaakt met de werkgroep Burgerparticipatie Noord-Zuidverbinding Nu.
Het vervangen van rotondes door oversteken met middengeleiders was voor de werkgroep alleen acceptabel in combinatie met een snelheid van 50 of 60 kilometer op dit wegdeel. De oppositie vindt dat het college met dit plan een pas op de plaats moet maken totdat hierover overeenstemming met de werkgroep en gemeenteraad is bereikt.

Reggestreek