Volledig scherm

Vernieuwing Grotestraat Nijverdal kost 2,4 miljoen

NIJVERDAL - Als alles goed gaat kennen mensen de Grotestraat over een tijdje niet meer terug. De eens zo drukke doorgaande weg door het centrum van Nijverdal moet worden veranderd in een aantrekkelijk verblijfs- en winkelgebied.


Bewoners, winkeliers, pandeigenaren en de gemeente Hellendoorn zijn samen al zo’n twee jaar aan het brainstormen over hoe de Grotestraat eruit moet zien. Er is echter onvoldoende geld beschikbaar om alle wensen, verlangens en ideeën te kunnen uitvoeren. Het college heeft daarom in het voorlopige ontwerp een flink aantal zaken geschrapt en probeert waar mogelijk werkzaamheden te combineren. Er is gekozen voor een ontwerp waarmee 2,4 miljoen euro is gemoeid.
De provincie Overijssel geeft een half miljoen euro subsidie voor het aanpakken van de Grotestraat. Uit het potje voor het vervangen van de riolering komt 6,5 ton en in de begroting 2017 wordt hiervoor een bedrag van 170.000 euro opgenomen. Vanaf 2020 staat hiervoor 75 mille in de begroting.
De uitvoering van dit ontwerp staat of valt wel met een door de politiek goedgekeurd alternatief plan van winkeliersvereniging Op naar Nijverdal (‘Plan B’) voor de toegezegde bijdrage van de pandeigenaren aan het centrumplan.
In het voorlopige ontwerp wordt ervan uitgegaan dat de Grotestraat in beide richtingen berijdbaar blijf. De nadruk ligt op het centrale deel tussen het Keizerserf en de Máximastraat. Hier wordt de rijbaan enkele meters richting het Henri Dunantplein verlegd, zodat aan de noordkant van de Grotestraat meer ruimte voor terrasjes ontstaat.

Reggestreek