De politie heeft maandagmorgen op de Vosseboerweg in Den Ham onderzoek gedaan met een drone. Aanleiding voor het onderzoek is het dodelijk ongeval van donderdagavond waarbij Paul Dronkert werd geschept door een auto.
Volledig scherm
De politie heeft maandagmorgen op de Vosseboerweg in Den Ham onderzoek gedaan met een drone. Aanleiding voor het onderzoek is het dodelijk ongeval van donderdagavond waarbij Paul Dronkert werd geschept door een auto. © News United / Bert Kamp

Verongelukte Paul Dronkert (41) herdacht door collega’s

HELLENDOORN/DEN HAM - De lessen op de Elimschool met vestigingen in Hellendoorn en Nijverdal zijn maandag gewoon doorgegaan. Wel is de kinderen het vreselijke nieuws van het overlijden van de geliefde directeur Paul Dronkert (41) verteld. Zaterdag waren er herdenkingsbijeenkomsten voor het personeel.

,,We denken dat het ook de wil van Paul zou zijn geweest om de lessen gewoon te laten doorgaan. De ouders van de kinderen op de twee Elimscholen en De Wissel waren al eerder  ingelicht over het plotselinge overlijden van hun directeur, aldus Frank de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van de   Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost-Gelderland, waar de Elimschool onder ressorteert. Hetzelfde geldt voor De Wissel in Almelo. ”

Herdacht

De vrijdag aan de gevolgen van een aanrijding in zijn woonplaats Den Ham overleden schooldirecteur is afgelopen zaterdag op bijeenkomsten voor collega’s in Almelo en Hellendoorn herdacht.  Frank de Vries  voerde het woord op beide bijeenkomsten.

Het overlijden van hun directeur heeft het personeel van de Elimschool in Hellendoorn en Nijverdal en De Wissel in Almelo getroffen als een mokerslag,  aldus Frank de Vries.

Hechte sfeer

„Het is een zware klap voor Pauls vrouw en hun twee jonge kinderen. Alle personeelsleden leven enorm met hun mee. Binnen onze stichting heerst een hechte sfeer en we hebben onderling echt een familiegevoel. Paul was al tien jaar werkzaam op de Elimschool, eerst als adjunct-directeur en later als directeur van zowel de school aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn als die in Nijverdal. Ook was Paul directeur van de De Wissel aan de Vriezenveenseweg in Almelo", aldus De Vries.

Drone

De politie heeft zondagmorgen op de Vosseboerweg in Den Ham onderzoek gedaan met een drone. Het onderzoek moet duidelijkheid scheppen over het dodelijke ongeval dat donderdag op hetzelfde traject plaatsvond. Zoals eerder gemeld werd Paul Dronkert geschept door een auto toen hij aan het wandelen was.

  1. Rechtbank veroordeelt Nijverdalse ‘modelburger’ die naaktfoto’s van buurmeisje wilde
    PREMIUM

    Rechtbank veroor­deelt Nijverdal­se ‘modelbur­ger’ die naaktfoto’s van buurmeisje wilde

    NIJVERDAL/ALMELO - ‘Modelburger’ Hermannus T. (70) uit Nijverdal is veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur en een half jaar voorwaardelijke celstraf, omdat hij zijn buurmeisje (23) in 2018 een groot aantal brieven met ‘een weerzinwekkende, seksueel en pornografisch getinte inhoud’ stuurde. Ook moet hij het inmiddels voormalige buurmeisje een schadevergoeding van 2.999 euro betalen.

Reggestreek