Volledig scherm
rechtbank Almelo stock © Lars Smook DTCT

Veroorzaakster dodelijke ongeluk Hellendoorn worstelt: waarom zag ik hem niet?

HELLENDOORN - Stephanie P. worstelt sinds dat moment met de vraag waarom ze het slachtoffer over het hoofd zag bij het oversteken van de Meester Werkmanweg vanaf de Piksenweg net buiten Hellendoorn. “Wist ik het maar” vertelde ze rechter Tony Rikken en zijn collega’s. 

“Ik heb geen motor gezien en er was opeens een verschrikkelijke klap. Hij kwam voor mij uit het niets, ik heb me al duizendmaal afgevraagd waarom ik hem niet zag, maar ik heb er geen antwoord op.” Ooggetuigen zijn er niet, de Verkeersongevallen Dienst van de politie vond geen remsporen, maar concludeerde dat het slachtoffer waarschijnlijk 94 kilometer in het uur reed en P. met 46 op de teller de voorrangskruising overstak.

Niet spreken

Voor de nabestaanden van de 66-jarige is het verlies nog steeds erg pijnlijk. “De band met mijn vader was ontzettend sterk” vertelde zijn dochter in de rechtszaal. Haar vader was een gepassioneerd motorrijder die er graag op uit ging om te genieten van rustige weggetjes en de natuur. Als opa was hij ontzettend geliefd bij zijn kleinkinderen, een rol die hij naar harte op zich nam. Hij nam zelfs in de laatste tijd van zijn werkzame leven één dag in de week vrij om als oppas-opa de zorg over de kleinkinderen op zich te nemen. 

De nabestaanden nemen het P. erg kwalijk dat ze het ongeval veroorzaakte en weigerden haar ook te spreken. “Zij had een keuze, die had mijn vader niet. Hij zou echt woedend zijn geweest dat zijn leven zo is afgepakt.”

Niet alles voorkomen

Officier van justitie Agelink ziet dat P. nooit gewild heeft dat er iemand om het leven zou komen toen ze de kruising overstak. “Maar het is nou eenmaal zo dat je in het verkeer er alles aan moet doen om te voorkomen dat het mis gaat en dat heeft mevrouw niet gedaan.”

De rechtbank wijst over twee weken vonnis. 

Reggestreek