Volledig scherm
Illustratie: Joyce Rothman

Verslaafde uit Hellendoorn moet cel in na stelen van haar vader

HELLENDOORN/ALMELO - De 35-jarige Mary van der H. uit Hellendoorn moet drie maanden de gevangenis in voor het stelen van haar vaders bankpas en mobiele telefoon. Dat vonniste politierechter Heijink woensdagmiddag in de rechtbank van Almelo

Op 27 juni kreeg Van der H. ruzie met haar 75-jarige vader. Hij wilde haar geen geld geven voor de cocaïne die ze nodig had. „Ik heb zijn telefoon afgepakt, zodat ik een dealer kon bellen. Met zijn pinpas, die ik na een worsteling uit zijn broek heb getrokken, heb ik 150 euro gepind”, zei de Hellendoornse. Met enige regelmaat hebben vader en dochter ruzie over drugs en het geld dat daarvoor nodig is.

Bang
De 75-jarige man is bang voor Van der H., waarbij hij in huis woont. Zelfs zo bang, dat hij regelmatig in de auto slaapt. „Dat is absurd. Er is blijkbaar veel ellende bij jullie in huis”, sprak de officier van Justitie. „Toch kunnen jullie elkaar niet loslaten. Het is daarom goed dat er iets verandert, voor jullie eigen veiligheid.”

Celstraf
De officier eiste een celstraf van negen maanden, waarvan zes voorwaardelijk. Politierechter Heijink maakte daar zeven maanden van, waarvan vier voorwaardelijk. Ook krijgt de verslaafde Van der H. verplichte hulp en begeleiding van reclassering.

Reggestreek