Volledig scherm
Jan Roetgering kan weer lachen, de T-bonesteak kan weer bereid worden. © Bert Kamp

Vleeskoning uit Enter niet klein te krijgen

ENTER - De splinternieuwe vleesvitrine is nog leeg, hier en daar ligt wat gruis op de vloer en de grill is nog leeg. Het is vrijdagmiddag, een paar uur voor de officiële heropening van bistro T-Bone in Enter. Personeel en werklieden zetten de puntjes op de i. Een werknemer schroeft met zorg een wijnkast in elkaar.

Wie voorkennis mist, zou zweren dat dit restaurant 'gewoon' een opknapbeurt heeft gehad. Wie beter weet, kan zich het drama dat zich hier afspeelde nog goed voor de geest halen. Die fatale middag in februari waarop de vlammen uit de ramen sloegen en waarop een vuurzee de zojuist gerenoveerde voorzijde van T-Bone met wand en dak vernielde.

Weg
"We hebben al van verscheidene mensen gehoord dat het lijkt alsof de voorkant van ons restaurant nooit is weggeweest", zegt eigenaar Jan Roetgering (62). Hij zit aan de bar in het achterste gedeelte, waar afgelopen week de eerste steaks en visgerechten alweer geserveerd zijn. De Enternaar kijkt om zich heen. Hij is maar wat trots op wat hij, zijn vrouw Truitje (64) en de vaste ploeg van negen personeelsleden in ongeveer acht maanden tijd hebben neergezet. "Met uiteraard een enorme berg hulp van heel veel lokale bedrijven", benadrukt hij. "Die allemaal wat extra uren doorwerkten en ook in de bouwvak niet stopten met de werkzaamheden."

Volledig scherm

Reggestreek