Vrijwilligers van de Voedselbank Hellendoorn merken dat het steeds moeilijker wordt om goede voedselpakketten samen te stellen. Voorzitter Piet Hofman (tweede van rechts) is bezorgd over de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilligers van de Voedselbank Hellendoorn merken dat het steeds moeilijker wordt om goede voedselpakketten samen te stellen. Voorzitter Piet Hofman (tweede van rechts) is bezorgd over de toekomst. © Emiel Muijderman

Voedselbanken Reggestreek kampen met tekort aan pannenkoekmeel, soep en pasta’s: ‘Zorgen over de toekomst’

NIJVERDAL/RIJSSEN/WIERDEN - De coronacrisis heeft niet geleid tot een stijging van het aantal mensen dat een beroep doet op de voedselbanken in de regio. Die krijgen wel steeds minder voedsel aangeboden van de lokale supermarkten, waardoor het moeilijker wordt om gevarieerde voedselpakketten te kunnen blijven aanbieden. 

 1. Spookhuisexploitanten en oliebollenbakkers: ‘De oliebollenkraam in Nijverdal zorgt voor vastigheid in ons bestaan’
  PREMIUM

  Spookhuis­ex­ploi­tan­ten en oliebollen­bak­kers: ‘De oliebollen­kraam in Nijverdal zorgt voor vastigheid in ons bestaan’

  NIJVERDAL - Ze staan elk jaar na de intocht van Sinterklaas tot en met oudejaarsdag met hun oliebollenkraam op het Henri Dunantplein in Nijverdal. Een periode van relatieve rust voor de twee die het grootste deel van het jaar met een spookhuis onderweg zijn in binnen- en buitenland. Al 30 jaar. Nu moeten de oliebollen het door corona verloren spookjaar een beetje goedmaken. „De oliebollenkraam zorgt voor vastigheid in ons bestaan.”
 1. Tweede zoektocht bosjesman van Enschede, dit keer met warm cadeau
  Play

  Tweede zoektocht bosjesman van Enschede, dit keer met warm cadeau

 2. Twee gewonden bij ongeval Markelo, auto belandt in sloot
  Play

  Twee gewonden bij ongeval Markelo, auto belandt in sloot

Reggestreek