Volledig scherm
Voetbalclub Hulzense Boys krijgt in 2020 zeer waarschijnlijk een tweede kunstgrasveld. © Bert Kamp

Voetbalveld Hulsen 'is al jaren een drama'

HULSEN - Het onderzoek naar de situatie van het wedstrijd-trainingsveld (wetraveld) op sportpark Smidserve volgt nog, maar eigenlijk weet de gemeente al dat ingrijpende maatregelen noodzakelijk zijn om hiervan een volwaardig voetbalveld te kunnen maken.

Vandaar dat in de begroting voor de komende jaren een bedrag van vier ton opgenomen is om in 2020 een tweede kunstgrasveld in Hulsen te kunnen aanleggen.

In 2009 kreeg Hulzense Boys als eerste voetbalclub in de gemeente Hellendoorn de beschikking over een kunstgrasveld. Bij het nemen van dat besluit speelde destijds behalve de snelle ledengroei van de voetbalclub ook de slechte bodemgesteldheid van het wetraveld een rol. De praktijk is dat later in het seizoen veld 3 minder vaak veilig bespeelbaar is.

Drama

"Dit is geweldig nieuws", reageert voorzitter Erik Bergboer van Hulzense Boys op het bericht dat in de gemeentebegroting geld is gereserveerd om het wetraveld op termijn te vervangen door een kunstgrasveld. Bergboer vervolgt: "Maar pas in 2020. Dat betekent dat we nog drie seizoenen moeten doormodderen. Want laten we eerlijk zijn, veld 3 is al jaren een drama."

Reggestreek