Het is zondag tussen 11.00- en 17.00 uur tijd voor een bezoekje aan de Voorjaarsbeurs & Preuverieje in de Kruidenwijk.
Volledig scherm
Het is zondag tussen 11.00- en 17.00 uur tijd voor een bezoekje aan de Voorjaarsbeurs & Preuverieje in de Kruidenwijk. © Annina Romita

Voorjaarsbeurs & Preuverieje: ‘Kruidenwijk kan wel wat meer reuring gebruiken’

5 vragenNIJVERDAL - In de sporthal van de Kruidenwijk wordt zondag de zesde editie van de populaire Voorjaarsbeurs & Preuverieje gehouden. Het evenement trekt gemiddeld zo'n 2.500 bezoekers en zorgt volgens organisator Martine Otter voor ‘meer reuring in de wijk’.  Vijf vragen over dit succesnummer. 

1. Wat is de Voorjaarsbeurs & Preuverieje precies?

„Het is eigenlijk een combinatie van een markt waar allerlei leuke producten worden verkocht en stalletjes waar verschillende lekkernijen verkrijgbaar zijn. We hebben dit jaar ruim 35 kramen van handelaren, die uit de hele regio komen. Het aanbod varieert van geslepen sieraden, schoenen, dames- en kinderkleding tot sleutelhangers en paasdecoraties. Er worden Afghaanse en Surinaamse gerechten verkocht, maar ook brownies, erwtensoep en gehaktballen. De twee zangeressen van Rebellious Rose zorgen voor de muzikale noot en we hebben ook een café.   

2. Kent deze activiteit al een lange historie?

„Het is de zesde keer dat wijkvereniging De Kruidenwijk dit evenement organiseert, maar daarvoor heeft De Welle dit jaren gedaan. Toen werd het nog Hobbybeurs & Preuverieje genoemd, maar door het eerste deel van die naam lieten professionele verkopers zich hier niet zien. Toen het allemaal enigszins in het slop raakte is de wijkvereniging gevraagd deze activiteit nieuw leven in te blazen. En met succes!” 

3. Voor wie is deze activiteit precies bedoeld?

„We richten ons niet op een specifieke doelgroep en absoluut niet alleen op de eigen wijkbewoners. Iedereen is hier welkom en die boodschap slaat gelukkig aan. Jong en oud komen naar deze Voorjaarsbeurs & Preuverieje en daarvoor is het ook belangrijk dat De Welle ouderen thuis ophaalt. We zien hele gezinnen samen genieten in de sporthal en daarvoor doen we het allemaal. De Kruidenwijk kan wel wat meer reuring gebruiken.”  

 4. Hoe verklaar je het succes van dit evenement

„De entree is gratis, het aanbod zeer divers, het is hier oergezellig en het eten is relatief goedkoop. We werken met bonnetjes van 50 cent voor de preuverieje. Een gerecht kost nooit meer dan twee bonnetjes.” 

5. Wat gebeurt er met de opbrengst?   

„Winst maken is voor ons nooit een doel op zich geweest. We proberen quitte te spelen en mochten we toch wat overhouden dan wordt dat geld gebruikt voor de bingo's, Pinkstermarkt of andere activiteiten in de Kruidenwijk.”

Reggestreek