Rechtbank Almelo.
Volledig scherm
Rechtbank Almelo. © Lars Smook

Voorwaardelijke straf voor heethoofden uit Rijssen en Nijverdal

RIJSSEN-HOLTEN - Hij had er beter bij weg kunnen lopen. Dat weet ie zelf ook wel. Maar ja, hij was boos, had zichzelf niet in bedwang en dus liep het uit de klauw. De tegenpartij deed echter ook een flinke duit in zakje. Poging tot toebrengen zwaar lichamelijk letsel, aan beide kanten.

 1. Henk (62) uit Daarlerveen stopt als schooldirecteur vanwege ernstige ziekte van zijn vrouw: ‘Maak van leven geen gewoonte’
  PREMIUM

  Henk (62) uit Daarler­veen stopt als schooldi­rec­teur vanwege ernstige ziekte van zijn vrouw: ‘Maak van leven geen gewoonte’

  NIJVERDAL/DAARLERVEEN - Henk Groot Wassink (62) is een onderwijsman pur sang. De directeur van de Prinses Marijkeschool zet nu een punt achter een lange en indrukwekkende carrière in het Hellendoornse basisonderwijs, omdat zijn vrouw Wilma eierstokkanker heeft. „Als ik moet kiezen tussen Marijke en Wilma, dan is die keuze snel gemaakt”, zegt hij.
 2. Geplande maatregelen N35 deels op de schop: géén nieuwe kruisingen in Mariënheem, hoop voor Haarle
  PREMIUM

  Geplande maatrege­len N35 deels op de schop: géén nieuwe kruisingen in Mariënheem, hoop voor Haarle

  Er wordt momenteel druk gesleuteld aan verkeersmaatregelen op de N35 die al lang in kannen en kruiken leken. Geschuif met potjes geld en onderzoek naar kosteneffectiviteit van bepaalde maatregelen zorgen ervoor dat de plannen voor met name Mariënheem er wezenlijk anders uit gaan zien. Zo komen er misschien wel verkeerslichten, in plaats van de geplande ‘bajonetkruisingen’. En met het geld dat hiermee wordt bespaard, lijkt een oplossing voor het veiligheidsprobleem in Haarle dichterbij.
 1. Prins Philip bijgezet in koninklijke grafkelder
  Play

  Prins Philip bijgezet in koninklij­ke grafkelder

 2. Verstappen redt het niet: Hamilton heeft 99ste pole binnen
  Play

  Verstappen redt het niet: Hamilton heeft 99ste pole binnen

Reggestreek