Volledig scherm
Een vrouw uit Almelo heeft het helemaal gehad met haar voormalige bewindvoerder uit Nijverdal. © ANP XTRA

Vrouw uit Almelo doet aangifte tegen haar bewindvoerder: ‘Nog dieper in de schulden’

ALMELO/NIJVERDAL - Een bijzonder kort geding, woensdagmorgen bij de Rechtbank Overijssel. Een Almelose vrouw heeft het helemaal gehad met haar bewindvoerder. De vrouw heeft al financiële problemen. Door fouten die haar uit Nijverdal afkomstige bewindvoerder volgens haar heeft gemaakt zit ze nog dieper in de schulden.

De vrouw, die lang bij de Voedselbank heeft gelopen, heeft nu een advocaat in de arm genomen en eist in kort geding dat de bewindvoerder haar alle stukken geeft waar ze volgens eigen zeggen nog recht op heeft. Het gaat onder meer om een overzicht van  betalingen die zijn gedaan, een overzicht van de inkomsten die de vrouw heeft gehad, zorgpolissen, paperassen van verzekeringen en bankpassen.

Aangifte

Dat het niet bepaald botert tussen de vrouw en haar voormalige bewindvoerder uit Nijverdal is woensdagochtend duidelijk te merken in de kort gedingzaal van de rechtbank.  De advocaat van de vrouw wijst erop dat de vrouw nog stukken moet hebben. „In bankafschriften wordt gewag gemaakt van drie grote betalingen, het gaat om grotere bedragen dan de hoofdsom omdat er geprocedeerd is. De proceskosten van de bewindvoerder zijn ten laste gebracht van mevrouw”, aldus de raadsman van de Almelose vrouw. De vrouw heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

De bewindvoerder op zijn beurt stelt dat hij alle stukken die de vrouw zou moeten hebben heeft overhandigd aan de nieuwe bewindvoerder. „Hij heeft meegewerkt aan de verplichting om het bewindvoerderschap goed over te dragen”, aldus de advocaat van de Nijverdaller. „Alle stukken zijn aantoonbaar verstuurd. De bankpas was niet meer geldig. Verzekeringspolissen zijn overlegd, zorgpolissen zijn in te zien. Hij heeft voldaan aan alle verplichtingen die op hem rusten”, aldus de advocaat.

Uitspraak voor woensdag 12 juni.

Reggestreek