Volledig scherm
De ‘vuurwerkbus’ van Stichting De Welle rijdt weer langs plekken waar de jeugd vuurwerk afsteekt. © Lenneke Lingmont

‘Vuurwerkbus’ rijdt weer in Wierden en Hellendoorn

NIJVERDAL/WIERDEN - Om jongeren te waarschuwen voor de gevaren van vuurwerk gaan de jongerenwerkers van de welzijnsorganisatie Stichting De Welle op Oudejaarsdag weer met de ‘vuurwerkbus’ op pad in de gemeenten Wierden en Hellendoorn. 

Tussen 10.00- en 16.00 rijden ze langs vooraf aangemelde plekken waar kinderen met vuurwerk bezig zijn. Ze gaan met de jongeren in gesprek, trakteren op warme chocolademelk en stukjes rookworst en delen waar nodig vuurwerkbrillen en afsteek-lonten uit. Burgemeester Anneke Raven van Hellendoorn rijdt een tijdje mee in de bus.

  1. Drie keer regio-zilver voor Hellendoornse Hertruiters

    Drie keer re­gio-zil­ver voor Hellen­doorn­se Hertrui­ters

    HELLENDOORN - Tijdens het laatste weekend van de regiokampioenschappen Overijssel zijn drie ponyruiters van paardensportvereniging Hertruiters uit Hellendoorn in de prijzen gevallen. Ze werden reserve-kampioen (tweede plaats) in hun eigen dressuurcategorie. Luc Eshuis haalde met Forest Fire een score van 64.083% in de klasse L1, categorie C. Marilyn Roelofs scoorde met Hoppenhof’s Yentle 62,75% in de klasse M2 categorie D/E. Haar zus Dylian Roelofs haalde een score van 65% in de klasse M1 met Popping’s Soraya en plaatste zich daarmee voor het NK dressuur in Ermelo.

Reggestreek