Volledig scherm
Jongerenwerkers van Stichting De Welle wijzen basisscholieren in de gemeenten Wierden en Hellendoorn op de gevaren van het afsteken van (illegaal) vuurwerk. © ANP

Vuurwerkles op scholen in Hellendoorn en Wierden

NIJVERDAL/WIERDEN - De jongerenwerkers van Stichting De Welle bezoeken vanaf deze week tientallen basisscholen in de gemeenten Hellendoorn en Wierden om de leerlingen te wijzen op de risico's van het afsteken van (illegaal) vuurwerk. 

Met deze schoolbezoeken hoopt De Welle ongelukken, boetes en taakstraffen bij HALT te voorkomen. Er wordt ook aandacht besteed aan het omgaan met groepsdruk als vrienden jou vragen iets te doen wat je eigenlijk niet wilt.

Op Oudejaarsdag rijden de jongerenwerkers tussen 10.00 en 16.00 uur weer in een vuurwerkbus rond in beide gemeenten. Ze rijden van de ene groep naar de andere groep jongeren en delen aansteeklonten, vuurwerkbrillen en warme rookworst uit en schenken ook warme chocolademelk. 

Jongeren kunnen de afsteeklocatie van hun groep aan De Welle doorgeven via Instagram @jwdewelle of telefonisch bij  jongerenwerkster Stefanie Slot (06-81791622).  De jongerenwerkers worden op Oudejaarsdag door een special guest vergezeld.

Reggestreek