Volledig scherm
De VVD vindt dat CDA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie voorbij gaan aan de wens van de kiezer nu deze vier partijen proberen een nieuwe coalitie in de gemeente Hellendoorn te vormen. © Han Haveman

VVD Hellendoorn: ‘Wens van kiezer wordt miskend’

NIJVERDAL - De VVD vindt  het ‘niet logisch’ en ‘zeker niet van fatsoen getuigen’ dat deze partij als de grote winnaar van de verkiezingen en Lokaal Hellendoorn als grootste partij buiten de boot vallen bij de vorming van een nieuwe coalitie in de gemeente Hellendoorn. 

 CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks gaan deze week onder leiding van formateur Jan Kristen proberen een nieuw college in elkaar te timmeren.  VVD-fractieleider Winnie Müller vindt dat deze vier partijen daarmee de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen miskennen. „Een college zonder Lokaal Hellendoorn en de VVD is onevenwichtig en slecht voor de gemeente Hellendoorn”, schrijft hij in een reactie.  

Brede coalitie

Müller vervolgt: „Op basis van de verkiezingsuitslag is het niet meer dan logisch dat Lokaal Hellendoorn het eerst in gesprek gaat met het CDA en de VVD als partij met de meeste zetelwinst om een breed gedragen coalitie serieus te onderzoeken. Nu worden de twee winnaars uitgesloten voordat ook maar één gesprek over de inhoud is gevoerd.”

Müller vindt dat de vier partijen ‘de wens van de kiezer totaal uit het oog verliezen’ en stelt dat vooral eigenbelang en oud zeer een  rol spelen bij de vorming van een coalitie van CDA, D66, GL en CU. Zijn dringende advies luidt: „Stap over je eigen schaduw heen, neem je verantwoordelijkheid en geef de kiezer waar ze om vragen.”

Reggestreek