Volledig scherm
Een voorbeeld van een tiny house. © de Stentor

VVD Hellendoorn vraagt aandacht voor tiny houses

NIJVERDAL - Het wordt voor jongeren en alleenstaanden uit de gemeente Hellendoorn steeds moeilijker een geschikte en vooral betaalbare woning in de eigen gemeente te vinden. Zeker als zij niet staan ingeschreven bij woningstichting Reggewoon.

 Velen blijven daardoor noodgedwongen langer bij hun ouders wonen of wijken uit naar omliggende plaatsen. De problemen op de lokale woningmarkt zijn het grootst in de huursector. De Hellendoornse VVD-fractie denkt dat de plaatsing van een aantal zogenoemde tiny houses kan bijdragen aan het oplossen van dit probleem.

Het gaat hierbij om kleine, betaalbare woonunits, die zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte. Vaak zijn ze ook nog eens verplaatsbaar. Volgens de liberalen hoeven eigenlijk alleen water-, riolering- en wifi-aansluitingen te worden aangelegd.

Geschikte plekken

De VVD-fractie heeft het college in een brief gevraagd of er mogelijkheden zijn voor het realiseren van tiny houses en één of meerdere plekken in de gemeente aan te wijzen die geschikt zijn of  geschikt kunnen worden gemaakt voor vijf tot tien van deze units. De liberalen benadrukken dat niet alleen naar Nijverdal en Hellendoorn gekeken moet worden, maar ook naar andere kernen als Haarle, Daarle en Daarlerveen. 

„Mensen die interesse hebben in het wonen in een tiny house geven de lage woonkosten als voornaamste reden op. Maar ook de behoefte om kleiner te gaan wonen, het milieu, lifestyle en vrijheid worden aangevoerd”, schrijft de VVD-fractie aan burgemeester en wethouders. De liberalen willen graag op korte termijn, uiterlijk in februari, een antwoord op de gestelde vragen.  

Reggestreek