Hanneke ten Dam bezig met het bloed in het laboratorium van de Eerste Veterinaire Bloedbank van Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke ten Dam bezig met het bloed in het laboratorium van de Eerste Veterinaire Bloedbank van Nederland. © Emiel Muijderman

Waarom hondenbloed uit Twente steeds populairder wordt

Dat de vraag naar hondenbloed almaar groter wordt, verbaast ze bij de Eerste Veterinaire Bloedbank in Nijverdal niet. Huisdieren zijn gezinsleden geworden, die goede medische zorg verdienen als dat nodig is. En dat mag van de baasjes wat kosten. „1000 euro voor een operatie? Vaak is het nog wel meer.” 

 1. Van dj op Tomorrowland tot bierbrouwer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!
  PREMIUM

  Van dj op Tomorrow­land tot bierbrou­wer: Wat doe je als dj Pyrodox en manager zonder optredens? Bier brouwen in Nijverdal!

  NIJVERDAL - Kelvin Bolink (26) draait als dj onder de naam Pyrodox in wereldberoemde clubs en op grote festivals zoals Tomorrowland. Jasper Ponsteen (25) gaat dan vaak mee als tourmanager. Maar door het wegvallen van de festivals moesten de jeugdvrienden uit Nijverdal op zoek naar ander 'werk’. Dat hebben ze gevonden: bier brouwen. Dit weekend kwam hun eerste biertje uit: de Brouwerij Bengel IPA.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Reggestreek