Volledig scherm
Een bewuste kopstoot of een ongelukkige botsing op een terras in Rijssen? De rechter in Almelo nijgt naar het laatste. © ANP XTRA

‘Waren er maar camerabeelden van terras in Rijssen’

ALMELO/RIJSSEN - De rechtszaal in Almelo had donderdagochtend even iets weg van een filmset. Twee getuigen moesten van de rechter uitgebreid een scene naspelen, die zich op een avond in februari 2017 had afgespeeld op het terras van horecagelegenheid Buena Vista aan de Wierdensestraat in Rijssen.

Had mede-eigenaar Aram M. van Buena Vista een kopstoot uitgedeeld aan een lastige klant of was hier gewoon sprake van een ongelukkige botsing, waarbij twee hoofden hard tegen elkaar waren gekomen en Tristen C. (21) uit Rijssen boven het linkeroog gewond raakte? Hij hield hier een litteken aan over.

Beide scenario's werden door meerdere getuigenverklaringen ondersteund. „Hier is sprake van twee films, waren er maar camerabeelden geweest”, verzuchtte de politierechter. Volgens M. was juist op die avond sprake van een storing in de bewakingscamera’s .

Opzet

De officier van justitie benadrukte dat in deze zaak opzet niet kan worden bewezen en dat bij twijfel de rechter in het voordeel van de verdachte moet oordelen. Ze vroeg daarom vrijspraak voor de horeca-eigenaar en dat werd overgenomen door de rechter. Als M. was veroordeeld voor mishandeling had hij zijn verklaring van goed gedrag kunnen verscheuren en dat had verregaande consequenties voor deze horecaman gehad. 

Reggestreek