Oldtimer meeting in hartje Nijverdal: bezoekers vergapen zich aan historie op vier wielen.
Volledig scherm
PREMIUM
Oldtimer meeting in hartje Nijverdal: bezoekers vergapen zich aan historie op vier wielen. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Watertanden bij enorme Plymouth en lieflijk Fiatje op oldtimerdag in Nijverdal

NIJVERDAL - Nijverdal was gisteren één grote snoepwinkel voor grote en kleine mensen. En de horeca was blij met de zonovergoten oldtimer meeting.

 1. Nieuw boompje planten? Ga dan niet voor die Chinese palm uit Nijverdal, maar kies een oer-Hollandse eik, of is dat betutteling?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Nieuw boompje planten? Ga dan niet voor die Chinese palm uit Nijverdal, maar kies een oer-Hollandse eik, of is dat betutte­ling?

  REGGESTREEK - Eigen planten eerst! Geen allochtone bomen. Zet ze je tuin uit en vervang ze door Nederlands groen. Het is zover. Het IVN, de grootste natuureducatieclub van Nederland (25.000 leden), bemoeit zich met onze achtertuinen. Dat we tegels moeten vervangen door planten, wisten we al, maar nationalistisch vergroenen, is nieuw. Lang niet iedereen zit erop te wachten. Zeker Exotentuin uit Nijverdal niet, waar Chinese palmen als warme broodjes over de toonbank gaan.
 2. Ook de Reggesurvival geschrapt om natuur te beschermen: ‘Survivallen tijdens broedseizoen kan echt niet meer’
  PREMIUM

  Ook de Reggesurvi­val geschrapt om natuur te beschermen: ‘Survival­len tijdens broedsei­zoen kan echt niet meer’

  NIJVERDAL - Na de voorgenomen sluiting van de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug, heeft het vraagstuk ‘natuur of recreatie’ opnieuw gevolgen in Twente. De populaire Reggesurvival gaat niet door op 25 juni, maar is noodgedwongen uitgesteld tot oktober. Het is de organisatoren de laatste weken duidelijk geworden dat het houden van een groot evenement in de natuur tijdens het broedseizoen definitief verleden tijd is. „Dit is allemaal kak.”

Reggestreek